Wat te doen bij ongevallen?

Wat te doen bij ongevallen?

  • Bij verstuikingen, verzwikkingen of kwetsuren van diezelfde aard passen we de RICEmethode toe. Dit is: rust (onmiddellijk stoppen), ijs (te verkrijgen in de kantine), compressie en elevatie!
  • Bij kwetsuren van een andere aard (schaafwonde, open wonde, bloedneus, e.d.) proberen we telkens de wonde zo goed mogelijk te verzorgen. Vergeet niet van eerst de handen wassen! Nadien de wonde goed ontsmetten en afdekken of stelpen.
  • Wanneer de kwetsuur te ernstig is nemen we echter geen enkel risico en laten we de verzorging doen door personen die hiervoor opgeleid zijn. Dit zijn onze contactpersonen: – Dr. Marc Van Hauwermeiren – 052/42 32 47 – Bij noodgevallen: 112
  • IJs en EHBO materiaal is ter beschikking in de kantine en ook in geringe mate in de kleedkamer van de trainers. Enkel trainer of afgevaardigden hebben toegang tot deze kleedkamer en EHBO koffer.

Wanneer er een verdere behandeling nodig is na een kwetsuur kan men steeds papieren van de verzekering krijgen bij de trainer, afgevaardigde of op onze website bij ‘nuttige info’. Deze papieren liggen in de kleedkamer van de trainers en in de kantine. Wanneer men deze papieren echter niet gevraagd heeft, contacteer dan jeugdcoördinator (administratief) Stijn Ryckaert (0496/621961).

Onze sponsors