Door het coronavirus eindigde ons voetbalseizoen (voorlopig?) abrupt op speeldag 25 met een overwinning op KSCE Mariakerke. In afwachting van een uitspraak van Voetbal Vlaanderen houden onze spelers en staff zich klaar om eventueel nog vijf wedstrijden aan de bak te moeten. Wat doen ze in de tussentijd?

De volgende die we aan het woord laten is middenvelder Yoran Heirewegh, die na vijf seizoenen SK Berlare ruilt voor HO Kalken!

•Wat doe je nu er niet meer gevoetbald wordt door de coronacrisis?

“Overdag moet ik nog steeds gaan werken. Daarnaast hou ik mij vooral bezig met de tuin zomerklaar te maken.”

•Wat vind je van de opgelegde maatregelen van de overheid?

“Van mij mogen de regels zelfs nog strenger worden, want er zijn nog teveel mensen die zich niet aan de huidige regels houden.”

•Heb je schrik om je conditie en wedstrijdritme te verliezen?

“Nee ik probeer mijn conditie nog steeds op pijl te houden door veel te gaan lopen.”

•Hoop je dat het seizoen nog afgewerkt kan worden, en waarom precies?

“Dat hoop ik uiteraard. Moest dit niet het geval zijn. Zou ik het enorm jammer vinden om zo berlare te verlaten na 5 jaar. Ook omdat we klaar waren om de laatste wedstrijden aan te gaan en goed bezig waren.”

•Als het seizoen toch vroegtijdig zou eindigen, hoe kijk je dan terug op het seizoen? Hoogtepunten, laagtepunten?

“De wedstrijd op Aalter die we wonnen met 0-6 blijft me het meeste bij, ondanks de vreemde voorbereiding voor de wedstrijd.
Als laagtepunt kies ik de positie in de rangschikking waar Berlare nu staat. We verdienen veel hoger te staan.”

• Nu België al een tijdje in lockdown is, zul je ongetwijfeld al tijd hebben gehad om te lezen of een serie of film te bekijken. Heb je voor onze supporters een lees- of kijktip, al dan niet voetbalgebonden?

“Dan zou ik de Netflix-serie “Elite” (https://www.netflix.com/nl-fr/title/80200942) en de Netflix-film “Spencer confidential” (https://www.netflix.com/nl/title/81005492) aanraden.”