Door het coronavirus eindigde ons voetbalseizoen abrupt op speeldag 25 met een overwinning op KSCE Mariakerke. Voetbal Vlaanderen heeft ondertussen beslist om de competitie definitief stop te zetten. Dat wil zeggen dat onze spelers hun job er vroegtijdig op zit . Waarmee houden zij zich nu bezig?

Vandaag legden we onze vragen voor aan verdediger Maarten De Graef.

•Wat doe je nu er niet meer gevoetbald wordt door de coronacrisis?

“Ik werk momenteel van thuis uit. Nu kan ik mij ook bezighouden met het afwerken van ons huis dat ik samen met mijn vriendin verbouwd heb. Daarnaast zijn we alles aan het voorbereiden op de komst van onze dochter binnen een paar weken.”

•Wat vind je van de opgelegde maatregelen van de overheid?

“Ik vertrouw erop dat de experts die hierover beslissen dit goed hebben doordacht. We moeten er alles aan doen om te voorkomen dat we in België dezelfde weg opgaan als in Italië of Spanje, Dat lijkt met deze maatregelen toch stilaan te lukken.”

•Heb je schrik om je conditie en wedstrijdritme te verliezen?

“Ik heb onlangs enkele weken stil gelegen met een blessure en kan sinds deze week opnieuw beginnen lopen. Het onderhouden van de conditie kan iedereen zelf thuis doen door te gaan lopen. We hebben met de ploeg ook een pagina op ‘Strava’ waar iedereen zijn prestaties kan registreren. Wat ik vooral jammer vind is dat we het wedstrijdritme en de goede flow van de laatste wedstrijden kwijtraken.”

•Hoe kijk je terug op het seizoen? Hoogtepunten, laagtepunten?

“We hebben jammer genoeg weinig hoogtepunten gekend, maar de 0-6 overwinning in Aalter blijft mij toch bij. Zeker omdat de meeste personen door een ongeluk op de autosnelweg pas dertig minuten voor de start van de wedstrijd aanwezig waren. Als laagtepunt zeg ik de verloren wedstrijden tegen Adegem, Haasdonk en Ardennen. Dit waren steeds belangrijke wedstrijden die ons wat ademruimte konden geven, maar waar we telkens opnieuw tekort schoten.”

• Nu België al een tijdje in lockdown is, zul je ongetwijfeld al tijd hebben gehad om te lezen of een serie of film te bekijken. Heb je voor onze supporters een lees- of kijktip, al dan niet voetbalgebonden?

“Er is inderdaad wel wat meer vrije tijd nu. Ik ben opnieuw naar ‘La Casa de Papel’ beginnen kijken. Ik lees ook zeer graag boeken. Momenteel ben ik bezig aan ‘Mistborn’, een reeks van Brandon Sanderson. Dat is zeker een aanrader.”