Door het coronavirus eindigde ons voetbalseizoen (voorlopig?) abrupt op speeldag 25 met een overwinning op KSCE Mariakerke. In afwachting van een uitspraak van Voetbal Vlaanderen houden onze spelers en staff zich klaar om eventueel nog vijf wedstrijden aan de bak te moeten. Wat doen ze in de tussentijd?

Na een lid van de technische staff en een ancien is het nu de beurt aan een youngster: onze verdedigende middenvelder Jonah Haentjens.

•Wat doe je nu er niet meer gevoetbald wordt door de coronacrisis?

“Ik zit voornamelijk binnen omdat ik nog enorm veel schoolwerk heb. Om de twee dagen ga ik ’s morgens of ’s avonds lopen. Tussen het werk door doe ik thuis wat stabilisatieoefeningen als ontspanning.”

•Wat vind je van de opgelegde maatregelen van de overheid?

“Ik ga zeker akkoord met de maatregelen die de overheid aan de bevolking heeft opgelegd, al denk ik dat er velen zijn die er moeilijkheden mee hebben. Het is immers niet gemakkelijk om voortdurend in uw kot te blijven.”

•Heb je schrik om je conditie en wedstrijdritme te verliezen?

“Voor mijn conditie heb ik niet zo veel schrik, want ik blijf in beweging. Wedstrijdritme is natuurlijk wat anders…Al ben ik niet de enige die stil zal gelegen hebben, al maak ik mij er weinig zorgen in: als de competitie toch hervat moet worden en het lukt niet meteen met de voeten, dan moeten we er maar onze kop voor smijten!”

•Hoop je dat het seizoen nog afgewerkt kan worden, en waarom precies?

“Uiteraard! Het is immers veel leuker om drie dagen per week te voetballen dan drie dagen te lopen. Al heb ik gelezen dat een eventuele stopzetting van de competitie ons niet slecht zou uitkomen met de huidige rangschikking.”

•Als het seizoen toch vroegtijdig zou eindigen, hoe kijk je dan terug op het seizoen? Hoogtepunten, laagtepunten?

“Het is mijn eerste volledige seizoen bij het eerste elftal, dus vergelijken met de vorige seizoenen is moeilijk. Het is vooral een wisselvallig seizoen geweest, met als absoluut hoogtepunt de 0-6 op Eendracht Aalter! Na enkele nederlagen deed die overwinning enorm veel deugd! Als dieptepunt kies ik de derby tegen Eendracht Zele, waar we zowel thuis als uit altijd de drie punten moesten gepakt hebben. Best zuur als je met slechts twee punten achterblijft…”

•Nu België al een tijdje in lockdown is, zul je ongetwijfeld al tijd hebben gehad om te lezen of een serie of film te bekijken. Heb je voor onze supporters een lees- of kijktip, al dan niet voetbalgebonden?

“Ik ben begonnen in het boek van Marc Degryse “30 jaar topvoetbal”. Voor de rest herbekijk ik de afleveringen op tv van Aspe.”