Door het coronavirus eindigde ons voetbalseizoen (voorlopig?) abrupt op speeldag 25 met een overwinning op KSCE Mariakerke. In afwachting van een uitspraak van Voetbal Vlaanderen houden onze spelers en staff zich klaar om eventueel nog vijf wedstrijden aan de bak te moeten. Wat doen ze in de tussentijd?

Vandaag geven we het woord aan onze aanvoerder Gauthier Lauwers.

•Wat doe je nu er niet meer gevoetbald wordt door de coronacrisis?

“Ik ben veel thuis natuurlijk. Het is de eerste keer in heel mijn voetbalcarrière dat er niet meer gevoetbald wordt in maart. Dat is wel wat aanpassen. Ik probeer nu wel zoveel mogelijk te gaan sporten zoals lopen. Ook thuis doe ik nog wel oefeningen om in beweging te blijven.”

•Wat vind je van de opgelegde maatregelen van de overheid?

“Die maatregelen zijn wel een goede zaak denk ik. Het voetbal kan uiteraard niet achterblijven in deze situatie. Het Corona-virus verspreidt zich zeer gemakkelijk. Aangezien voetbal een groepssport is kunnen wij andere personen zeer gemakkelijk besmetten. Daarom begrijp ik de maatregelen van de overheid wel.”

•Heb je schrik om je conditie en wedstrijdritme te verliezen?

“Aangezien ik nog veel sport zal mijn conditie niet verminderen. Als er natuurlijk binnen zes weken zou beslist worden dat er terug gevoetbald mag worden dan mis je natuurlijk wel wedstrijdritme. Gelukkig geldt dat ook voor de tegenstanders. Daar maak ik mij dus geen zorgen in. Voor ons als ploeg vind ik het wel spijtig dat de competitie stil ligt omdat we voor de onderbreking in een goede periode zaten.”

•Hoop je dat het seizoen nog afgewerkt kan worden, en waarom precies?

“Ik hoop dat alle maatregelen zo snel mogelijk worden opgeheven. Dat zou willen zeggen dat het virus onder controle is. Hopelijk kunnen we het seizoen dan nog uitspelen. Voor mij mag de competitie gerust opgeschoven worden naar mei of juni. Als de competitie nu zou eindigen zou dat positief kunnen zijn voor ons. Wij zouden dan kunnen tonen hebben dat we een ploeg zijn en dat we onze rug hebben kunnen rechten in moeilijke situaties. Het zou natuurlijk wel veel leuker zijn mochten we kunnen zeggen dat we onszelf sportief hebben gered na dertig speeldagen.”

•Als het seizoen toch vroegtijdig zou eindigen, hoe kijk je dan terug op het seizoen? Hoogtepunten, laagtepunten?

“Wat ik echt een laagtepunt vind is dat we bepaalde wedstrijden hebben verloren die we absoluut niet mochten verliezen. Ik denk bijvoorbeeld aan de wedstrijd op het veld van Adegem. Daar hebben we echt wel de bodem geraakt. Verder vind ik het ontslag van onze vorige coach Alain Merckx wel jammer. Daar staat dan wel tegenover dat er met Tjörven De Brul een goede vervanger is gekomen die voor een nieuwe dynamiek in de ploeg heeft gezorgd. Als ik een hoogtepunt zou moeten geven is dat de meest recente overwinning op Mariakerke. Daar hebben we met dominant voetbal gewonnen van een ploeg die toch al een tijdje in een goed ritme zat. Ondanks dat we dit seizoen achteraan bengelen vind ik toch dat er wel wat hoogtepunten geweest zijn.”

•Nu België al een tijdje in lockdown is, zul je ongetwijfeld al tijd hebben gehad om te lezen of een serie of film te bekijken. Heb je voor onze supporters een lees- of kijktip, al dan niet voetbalgebonden?

“Op dit moment heb ik zeer weinig tijd voor mijzelf omdat ik nu continu bezig ben met mijn dochter van achttien maanden. Ook op het werk is het nog redelijk druk ondanks de Corona-crisis. Ik heb wel onlangs de met Oscars bekroonde film “Parasite” gezien, die zou ik echt aan iedereen kunnen aanraden.”